✔ Fri frakt ✔ Prisgaranti ✔ Betala säkert med Klarna eller Swish

Varför storleken spelar (lite) roll

Varför storleken spelar (lite) roll


Precis som det inte finns en typ av handledsstorlek, finns det ingen typisk storlek på klockan. Medan vissa klockor är så stora att de kan ses från rymden, har de flesta en falldiameter på mellan 34-44 mm. Om du är en karl med smalare handleder fungerar 34-40 mm bäst, medan robusta herrar med handleder bör välja modeller upp till 46 mm.


Tjockleken påverkar också hur klockan ser ut. En klocka med en tjocklek på 10 mm sitter bättre under en manschett än en som är 15 mm.


När det gäller att välja rätt storlek finns det en sak du alltid måste tänka på: proportion. Det är nyckeln till att välja en klocka som passar din stil och inte ser konstig ut på din handled.

Om du är en stor man med en stor handled, så är det som passar det dig bättre med en klocka med stor urtavla. Att gå efter en klocka som har en liten urtavla kan få dig att se feminin ut.

Å andra sidan, om du är en kille med en liten handled, välj herrklockor med små eller tunna urtavlor.

I allmänhet väljer du klockor med diametrar mellan 34 och 50 mm. Det finns egentligen inget behov av att gå större än 50 mm.

När du väljer storlek på din nya klocka (de sträcker sig vanligtvis från 38 mm till 46 mm), behandla den som du skulle med en kostym: väljer du för stor så ser ut som om du har lånat något av en rapstjärna, men väljer du för liten folk tror att du fortfarande bär något från dina skolår.


Generellt sett passar en 38-40 mm klocka för de flesta handleder utan att se ut för skrymmande när den bärs med långärmade skjortor, jacka eller kavajer. När det gäller vilken handled du ska ha din klocka på är en allmän regel att den ska vara din icke-dominerande hand. En annan regel är att matcha läderremmens färg till ditt bälte och formella skor.


Den allmänna regeln är att om omkretsen på din handled är 15 till 18 cm, vill du välja en klocka som har en diameter på 38-42 mm. Om din handled är större än 18 cm bör du välja en som är 44-46 mm bred.

Det bästa sättet att räkna ut om en klocka är proportionell mot din handled och hand är att prova på den och kolla på den. Be vänner och familj om deras åsikt.

Trustpilot